Poradniki ogrodnicze, katalogi roślin, książki o kwiatach, drzewach i zwierzętach – każdy znajdzie tu wiedzę potrzebną do dbania o swój ogród.
Projektowanie ogrodu to źródło szczerej radości i satysfakcji. Zakładanie ogrodu nie ma tajemnic, jeśli wiedzę zdobywa się ze sprawdzonych źródeł.
Przewodniki i podręczniki, inspirujące opowieści o przyrodzie, sylwetki ludzi związanych z naturą – miłośnicy przyrody powinni być zadowoleni.
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących
Świat flory pełen jest roślin jadalnych. Nie umiemy ich nazwać, rozpoznać, a co dopiero prawidłowo przygotować. Nasza niewiedza skutkuje tym, że w ogóle nie rozważamy zbierania dzikich roślin w celu przyrządzenia ich jako posiłku. Tymczasem jedzenie lokalnej dzikiej roślinności dałoby nam możliwość poznania nowych smaków i zdrowszego, pozbawionego tłuszczu, cukru czy chemii odżywiania się. Za zbieractwem przemawia również oszczędność pieniędzy i możliwość poczucia się w jakimś zakresie samowystarczalnym.
„Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących” to bogato ilustrowana książka przybliżająca tematykę wykorzystywania w diecie surowej, dzikiej roślinności. Z jej pomocą możemy zidentyfikować 60 jadalnych dzikich roślin rosnących przy polnych ścieżkach czy w pobliskich lasach i wykorzystać je do przyrządzenia posiłków. A możemy z nich zrobić sałatki, koktajle, soki, dania główne, sosy, a nawet desery – autor podaje kilkadziesiąt przepisów na dania z dzikich jagód, korzonków i liści. Wielką zaletą przewodnika jest zaprezentowanie zasad bezpiecznego zbierania dzikich roślin i omówienie, obok roślin wskazanych do zbierania także tych, które są trujące. Poznamy także sposoby konserwacji i przechowywania naszych zbiorów, tak aby jak najdłużej były smaczne i służyły nam swoimi wartościami odżywczymi.
Zbieranie i przetwarzanie w żywność dzikich roślin może stać się prawdziwą pasją. Na pewno wpisuje się w nowoczesne trendy żywieniowe i zyskuje aprobatę coraz większej grupy szefów kuchni najbardziej prestiżowych restauracji świata.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
SERGEI BOUTENKO
Nowość
Świat flory pełen jest roślin jadalnych. Nie umiemy ich nazwać, rozpoznać, a co dopiero prawidłowo przygotować. Nasza niewiedza skutkuje tym, że w ogóle nie rozważamy zbierania dzikich roślin w celu przyrządzenia ich jako posiłku. Tymczasem jedzenie lokalnej dzikiej roślinności dałoby nam możliwość poznania nowych smaków i zdrowszego, pozbawionego tłuszczu, cukru czy chemii odżywiania się. Za zbieractwem przemawia również oszczędność pieniędzy i możliwość poczucia się w jakimś zakresie samowystarczalnym.
„Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących” to bogato ilustrowana książka przybliżająca tematykę wykorzystywania w diecie surowej, dzikiej roślinności. Z jej pomocą możemy zidentyfikować 60 jadalnych dzikich roślin rosnących przy polnych ścieżkach czy w pobliskich lasach i wykorzystać je do przyrządzenia posiłków. A możemy z nich zrobić sałatki, koktajle, soki, dania główne, sosy, a nawet desery – autor podaje kilkadziesiąt przepisów na dania z dzikich jagód, korzonków i liści. Wielką zaletą przewodnika jest zaprezentowanie zasad bezpiecznego zbierania dzikich roślin i omówienie, obok roślin wskazanych do zbierania także tych, które są trujące. Poznamy także sposoby konserwacji i przechowywania naszych zbiorów, tak aby jak najdłużej były smaczne i służyły nam swoimi wartościami odżywczymi.
Zbieranie i przetwarzanie w żywność dzikich roślin może stać się prawdziwą pasją. Na pewno wpisuje się w nowoczesne trendy żywieniowe i zyskuje aprobatę coraz większej grupy szefów kuchni najbardziej prestiżowych restauracji świata.
49,90 zł
Dostępność:
This product is not sold individually. You must select at least 1 quantity for this product.
Warning: Last items in stock!
Availability date: