Miodosytnictwo sztuka przerabiania miodu i owoców Powiększ

Miodosytnictwo. Sztuka przerabiania miodu i owoców

TEOFIL CIESIELSKI

Nowość


Wytwarzanie wina, miodów pitnych czy piwa to sztuka mająca bardzo długą tradycję. Zajmowali się nią mnisi w przyklasztornych piwnicach, a tajemnice miodosytnictwa były jednymi z najpilniej strzeżonych.  

Dzisiaj zasady fermentacji nie są już taką niewiadomą, chociaż umiejętność wytworzenie dobrego miodu, wina lub piwa nadal pozostaje domeną nielicznych. Czytelnicy poradnika „Miodosytnictwo. Sztuka przerabiania miodu i owoców” mają szansę dołączyć do tej grupy. Znajdą tu zasady fachowego sposobu tworzenia nie tylko napojów fermentowanych, ale również bezalkoholowych z wielu rodzajów owoców, które, jeśli nie dostarcza ich nasz ogród, z łatwością znajdziemy późnym latem w sklepach czy na straganach. Przyjemność spożywania samodzielnie przygotowanych win, piw czy miodów jest nie do zastąpienia.


More details

17,91 zł

19,90 zł

-10%

Dodaj do schowka

MIODOSYTNICTWO. SZTUKA PRZERABIANIA MIODU I OWOCÓW
Autor:
TEOFIL CIESIELSKI
Wydawnictwo:
Twoje Wydawnictwo
Oprawa:
miękka
Liczba stron: 176
EAN: 9788362792030
ISBN:
978-83-62792-03-0
Wymiary: 14 cm x 20 cm
Waga: 0,19 kg

Napisz opinię

Napisz opinię

30 inne z tej kategorii