Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb Powiększ

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

EGON BINDER

Nowość


Wędliny kupowane w sklepie smakują do momentu, w którym spróbujemy samodzielnie wędzonego mięsa. Proces wędzenia nie tylko konserwuje żywność, ale także wybitnie podnosi jej walory smakowe. Ten drugi aspekt wędzenia jest domeną raczej bardziej doświadczonych wytwórców samodzielnie wykonywanych produktów wędzonych, jednak nie musi być obcy również początkującym.

W poradniku „Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb” znajdziemy informacje na temat celów i metod wędzenia, sposobów wytwarzania dymu wędzarniczego, jego składu oraz właściwości. Urządzenie wędzarni jest tematem kolejnego rozdziału. Dowiemy się z niego, jak samodzielnie zbudować zarówno małe wędzarnie do ogrodu, na kempingu czy do wędzenia ryb podczas wędkowania, jak i wędzarnie przydomowe oraz bardziej skomplikowane szafy i komory wędzarnicze. Techniki wędzenia mięsa, kiełbas i ryb to tematyka kolejnych rozdziałów. Książka zawiera sprawdzone przepisy na wędzenie mięsa wieprzowego, baraniego, drobiu, dziczyzny i różnych gatunków ryb. Rozstrzyga również, jaki rodzaj dymu najlepiej nadaje się do wędzenia kiełbas, ryb i mięsa oraz pomaga uniknąć błędów podczas wędzenia, przedstawiając rady związane z rozwiązywaniem pojawiających się w naszej wędzarni problemów.

Książka dla smakoszy i majsterkowiczów.


More details

25,00 zł

Dodaj do schowka

WĘDZENIE MIĘSA, KIEŁBAS I RYB
Autor: EGON BINDER
Wydawnictwo: Multico
Oprawa: miękka
Liczba stron: 120
EAN: 9788370734411
ISBN: 83-7073-441-3
Wymiary: 19 cm x 13 cm
Waga: 0,20 kg

Napisz opinię

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb


Wędliny kupowane w sklepie smakują do momentu, w którym spróbujemy samodzielnie wędzonego mięsa. Proces wędzenia nie tylko konserwuje żywność, ale także wybitnie podnosi jej walory smakowe. Ten drugi aspekt wędzenia jest domeną raczej bardziej doświadczonych wytwórców samodzielnie wykonywanych produktów wędzonych, jednak nie musi być obcy również początkującym.

W poradniku „Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb” znajdziemy informacje na temat celów i metod wędzenia, sposobów wytwarzania dymu wędzarniczego, jego składu oraz właściwości. Urządzenie wędzarni jest tematem kolejnego rozdziału. Dowiemy się z niego, jak samodzielnie zbudować zarówno małe wędzarnie do ogrodu, na kempingu czy do wędzenia ryb podczas wędkowania, jak i wędzarnie przydomowe oraz bardziej skomplikowane szafy i komory wędzarnicze. Techniki wędzenia mięsa, kiełbas i ryb to tematyka kolejnych rozdziałów. Książka zawiera sprawdzone przepisy na wędzenie mięsa wieprzowego, baraniego, drobiu, dziczyzny i różnych gatunków ryb. Rozstrzyga również, jaki rodzaj dymu najlepiej nadaje się do wędzenia kiełbas, ryb i mięsa oraz pomaga uniknąć błędów podczas wędzenia, przedstawiając rady związane z rozwiązywaniem pojawiających się w naszej wędzarni problemów.

Książka dla smakoszy i majsterkowiczów.


Napisz opinię

30 inne z tej kategorii