Nalewki i likiery Powiększ

Nalewki i likiery

DANUTA BARTOSZ-CZUBA

Nowość


Stworzenie dobrej nalewki jest prawdziwą sztuką. Nie tylko dlatego, że owoce do jej wytworzenia powinny być pełne słodyczy i naturalnego zapachu, ale także dlatego, że pomiędzy powstaniem nalewki a jej spożyciem musi upłyną określony czas. W przypadku dobrego nastawu trudno powstrzymać się przed degustacją.

Poradnik „Nalewki i likiery” podaje przepisy na wykonanie domowych trunków. Wśród proponowanych są nalewki na świeżych i suszonych owocach, na kwiatach, liściach i pędach, nalewki wykorzystujące zioła, przyprawy korzenne i miód, likiery mleczne, kawowe i czekoladowe, a także zaprawy do doprawiania wódek i nalewek. Poradnik zawiera również przepis na larendogrę – wodę węgierską, która według tradycji zapewnia zdrowie i dobry wygląd. W postaci rozcieńczonej służy nie tylko do konsumpcji, ale także do odświeżania skóry. Była również wykorzystywana jako perfumy.


More details

33,17 zł

36,85 zł

-10%

Dodaj do schowka

NALEWKI I LIKIERY
Autor:
DANUTA BARTOSZ-CZUBA
Wydawnictwo:
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Oprawa:
twarda
Liczba stron: 200
EAN: 9788309990208
ISBN:
978-83-09-99020-8
Wymiary: 13,5 cm x 21 cm
Waga: 0,39 kg

Napisz opinię

Napisz opinię

30 inne z tej kategorii