Jaki to grzyb? Powiększ

Jaki to grzyb?

ANDREAS GMINDER, TANJA BOEHNING

Nowość


Borowik szlachetny znany jest każdemu, ale czy wszyscy wiedzą, jak wygląda borowik usiatkowany, ciemnobrązowy czy ceglastopory? Albo czym różni się podgrzybek oprószony od czerwonawego? Przewodnik „Jaki to grzyb?” opisuje ponad 450 gatunków grzybów występujących w Europie, prezentując je na ponad 1200 kolorowych ilustracjach. Zawiera informacje o grzybach jadalnych, niejadalnych i trujących, należących do jednej z trzech podstawowych grup grzybów: rurkowych (borowikowców), blaszkowych (bedłkowców) i grzybów pozostałych (koralowatych, pieprznikowatych, korownicowatych i żagwiowatych, trzęsakowatych, wnętrzniaków i sromotnikowatych oraz workowców).

Wyraźne zdjęcia grzybów w ich naturalnym środowisku pozwalają na łatwe rozpoznanie, a opis, w którym wskazane są również grzyby podobne, pomaga zweryfikować własne zdanie i ocenę. Książka wyjaśnia także budowę grzybów, opisuje ich właściwe zbieranie i postępowanie przy zatruciu grzybami.

Nieoceniona pomoc nie tylko dla początkujących grzybiarzy, ale również dla tych, którzy w grzybobraniu brali udział niejeden już raz.


More details

39,00 zł

Dostępność: Niedostępny

Dodaj do schowka

JAKI TO GRZYB?
Autor: ANDREAS GMINDER, TANJA BOEHNING
Wydawnictwo: Świat Książki
Oprawa: miękka
Liczba stron: 320
EAN: 9788324710164
ISBN: 978-83-247-1016-4
Wymiary: 20 cm x 12 cm
Waga: 0,43 kg

Napisz opinię

Jaki to grzyb?

Jaki to grzyb?


Borowik szlachetny znany jest każdemu, ale czy wszyscy wiedzą, jak wygląda borowik usiatkowany, ciemnobrązowy czy ceglastopory? Albo czym różni się podgrzybek oprószony od czerwonawego? Przewodnik „Jaki to grzyb?” opisuje ponad 450 gatunków grzybów występujących w Europie, prezentując je na ponad 1200 kolorowych ilustracjach. Zawiera informacje o grzybach jadalnych, niejadalnych i trujących, należących do jednej z trzech podstawowych grup grzybów: rurkowych (borowikowców), blaszkowych (bedłkowców) i grzybów pozostałych (koralowatych, pieprznikowatych, korownicowatych i żagwiowatych, trzęsakowatych, wnętrzniaków i sromotnikowatych oraz workowców).

Wyraźne zdjęcia grzybów w ich naturalnym środowisku pozwalają na łatwe rozpoznanie, a opis, w którym wskazane są również grzyby podobne, pomaga zweryfikować własne zdanie i ocenę. Książka wyjaśnia także budowę grzybów, opisuje ich właściwe zbieranie i postępowanie przy zatruciu grzybami.

Nieoceniona pomoc nie tylko dla początkujących grzybiarzy, ale również dla tych, którzy w grzybobraniu brali udział niejeden już raz.


Napisz opinię

30 inne z tej kategorii