Praktyczny przewodnik grzybiarza Powiększ

Praktyczny przewodnik grzybiarza

RENATE I FRIDHELM VOLK

Nowość


Zbierali je nasi dziadkowie, rodzice, zbieramy je również my. Nie umiemy już jednak tak dobrze, jak wcześniejsze pokolenia, rozpoznać grzybów. Często też obawiamy się pomyłki i zabraniamy naszym dzieciom zbierania. Czy kolejne pokolenia będą wiedziały, co znaczy „iść na grzyby”?

„Praktyczny przewodnik grzybiarza” przeznaczony jest dla osób nierezygnujących z przyjemności zbierania grzybów. Pokazuje je na zdjęciach zrobionych w naturze, opisuje ważne cechy charakterystyczne, podaje informację, kiedy zbierać, gdzie szukać i jak użytkować poszczególne gatunki grzybów. Zawiera ilustracje trujących i niejadalnych grzybów, których wygląd jest najbardziej zbliżony do grzybów jadalnych oraz porady dotyczące zbierania grzybów, ich czyszczenia i przygotowania do jedzenia. Przepisy z wykorzystaniem grzybów stanowią zresztą część tego praktycznego przewodnika, który informuje również, w jaki sposób konserwować grzyby, aby móc korzystać z nich przez cały rok.

Co robić w słoneczne, jesienne dni? Chodzić na grzyby! Ich smak w tradycyjnych potrawach jest nie do zastąpienia.


More details

25,20 zł

Dostępność: Niedostępny

Dodaj do schowka

PRAKTYCZNY PRZEWODNIK GRZYBIARZA
Autor: RENATE I FRIDHELM VOLK
Wydawnictwo: Delta W-Z
Oprawa: miękka
Liczba stron: 132
EAN: 9788371756870
ISBN: 978-83-7175-687-0
Wymiary: 19 cm x 13 cm
Waga: 0,25 kg

Napisz opinię

Praktyczny przewodnik grzybiarza

Praktyczny przewodnik grzybiarza


Zbierali je nasi dziadkowie, rodzice, zbieramy je również my. Nie umiemy już jednak tak dobrze, jak wcześniejsze pokolenia, rozpoznać grzybów. Często też obawiamy się pomyłki i zabraniamy naszym dzieciom zbierania. Czy kolejne pokolenia będą wiedziały, co znaczy „iść na grzyby”?

„Praktyczny przewodnik grzybiarza” przeznaczony jest dla osób nierezygnujących z przyjemności zbierania grzybów. Pokazuje je na zdjęciach zrobionych w naturze, opisuje ważne cechy charakterystyczne, podaje informację, kiedy zbierać, gdzie szukać i jak użytkować poszczególne gatunki grzybów. Zawiera ilustracje trujących i niejadalnych grzybów, których wygląd jest najbardziej zbliżony do grzybów jadalnych oraz porady dotyczące zbierania grzybów, ich czyszczenia i przygotowania do jedzenia. Przepisy z wykorzystaniem grzybów stanowią zresztą część tego praktycznego przewodnika, który informuje również, w jaki sposób konserwować grzyby, aby móc korzystać z nich przez cały rok.

Co robić w słoneczne, jesienne dni? Chodzić na grzyby! Ich smak w tradycyjnych potrawach jest nie do zastąpienia.


Napisz opinię

30 inne z tej kategorii