Wydawnictwo Twoje Wydawnictwo

  • 19,90 zł

    Wytwarzanie wina, miodów pitnych czy piwa to sztuka mająca bardzo długą tradycję. Zajmowali się nią mnisi w przyklasztornych piwnicach, a tajemnice miodosytnictwa były jednymi z najpilniej strzeżonych.  Dzisiaj zasady fermentacji nie są już taką niewiadomą, chociaż umiejętność wytworzenie dobrego miodu, wina lub piwa nadal pozostaje domeną nielicznych. Czytelnicy poradnika „Miodosytnictwo. Sztuka przerabiania miodu i owoców” mają szansę dołączyć do tej grupy. Znajdą tu zasady fachowego sposobu tworzenia nie tylko napojów fermentowanych, ale również bezalkoholowych z wielu rodzajów owoców, które, jeśli nie dostarcza ich nasz ogród, z łatwością znajdziemy późnym latem w sklepach czy na straganach. Przyjemność spożywania samodzielnie przygotowanych win, piw czy miodów jest nie do zastąpienia.