Poradniki ogrodnicze, katalogi roślin, książki o kwiatach, drzewach i zwierzętach – każdy znajdzie tu wiedzę potrzebną do dbania o swój ogród.
Projektowanie ogrodu to źródło szczerej radości i satysfakcji. Zakładanie ogrodu nie ma tajemnic, jeśli wiedzę zdobywa się ze sprawdzonych źródeł.
Przewodniki i podręczniki, inspirujące opowieści o przyrodzie, sylwetki ludzi związanych z naturą – miłośnicy przyrody powinni być zadowoleni.
Dzika kuchnia
Natura obfituje w rośliny, które doskonale nadają się do jedzenia, mimo że traktowane są przez nas jako niewarte uwagi chwasty.
Książka „Dzika kuchnia” Łukasza Łuczaja jest przewodnikiem po świecie spotykanych na naszych łąkach, w lasach i w przydrożnych rowach roślinach jadalnych. Zostało w niej opisanych ponad 200 roślin, które w całości lub w części nadają się do przyrządzenia posiłku. W poszczególnych rozdziałach odnajdziemy informacje na temat tego, jak rozpoznać określone rośliny jadalne, w jakich miejscach możemy się ich spodziewać, kiedy i w jaki sposób możemy je zbierać, a także jakie właściwości lecznicze i inne dane gatunki posiadają. Interesującym elementem przewodnika „Dzika kuchnia” są informacje na temat historycznego i współczesnego sposobu wykorzystywania dzikich roślin. Autor nie ogranicza się do przekazania wiedzy teoretycznej – w książce najdziemy ponad 100 oryginalnych przepisów na potrawy z wykorzystaniem dzikich roślin jadanych. A są wśród nich ruskie pierogi z dziką miętą, zupa ze stokrotek, kiszone ogonki liściowe łopianu, krupnik z nasion babki czy gołąbki zawijane w liście podbiału.
Książka jest bogato ilustrowana zdjęciami i rycinami. Autor, doktor biologii, etnobotanik i ekolog, dzieli się również w niej swoimi przemyśleniami na temat miejsca człowieka w świecie natury i roli, jaką człowiek odgrywa w przyrodzie. Jego praca może być niezwykłą inspiracją dla wszystkich, którym bliski jest naturalne, zdrowe odżywianie i kontakt z naturą.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
ŁUKASZ ŁUCZAJ
Nowość
Natura obfituje w rośliny, które doskonale nadają się do jedzenia, mimo że traktowane są przez nas jako niewarte uwagi chwasty.
Książka „Dzika kuchnia” Łukasza Łuczaja jest przewodnikiem po świecie spotykanych na naszych łąkach, w lasach i w przydrożnych rowach roślinach jadalnych. Zostało w niej opisanych ponad 200 roślin, które w całości lub w części nadają się do przyrządzenia posiłku. W poszczególnych rozdziałach odnajdziemy informacje na temat tego, jak rozpoznać określone rośliny jadalne, w jakich miejscach możemy się ich spodziewać, kiedy i w jaki sposób możemy je zbierać, a także jakie właściwości lecznicze i inne dane gatunki posiadają. Interesującym elementem przewodnika „Dzika kuchnia” są informacje na temat historycznego i współczesnego sposobu wykorzystywania dzikich roślin. Autor nie ogranicza się do przekazania wiedzy teoretycznej – w książce najdziemy ponad 100 oryginalnych przepisów na potrawy z wykorzystaniem dzikich roślin jadanych. A są wśród nich ruskie pierogi z dziką miętą, zupa ze stokrotek, kiszone ogonki liściowe łopianu, krupnik z nasion babki czy gołąbki zawijane w liście podbiału.
Książka jest bogato ilustrowana zdjęciami i rycinami. Autor, doktor biologii, etnobotanik i ekolog, dzieli się również w niej swoimi przemyśleniami na temat miejsca człowieka w świecie natury i roli, jaką człowiek odgrywa w przyrodzie. Jego praca może być niezwykłą inspiracją dla wszystkich, którym bliski jest naturalne, zdrowe odżywianie i kontakt z naturą.
64,90 zł
Dostępność:
This product is not sold individually. You must select at least 0 quantity for this product.
Warning: Last items in stock!
Availability date:
DZIKA KUCHNIA
Autor: ŁUKASZ ŁUCZAJ
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Oprawa: twarda
Liczba stron: 320
EAN: 9788310133748
ISBN: 978-83-1013-374-8
Wymiary: 19,5 cm x 25 cm
Waga: 1 kg