Pszczoły Powiększ

Pszczoły

JOACHIM PETTERSON

Nowość


Nie ulega wątpliwości: pszczoły to najważniejsze dla człowieka owady. Ich rola w zapylaniu roślin jadalnych jest nie do zastąpienia, a mimo to ludzkość nie docenia ich pracy.

Książka „Pszczoły” to dowód nie tylko wielkiej wiedzy autora, ale również fascynacji i pasji tymi pożytecznymi owadami. Zawodowo związany z reklamą Joachim Petterson prezentuje nam wiedzę sprawdzoną przez siebie samego w wieloletniej hodowli pszczół we własnym ogrodzie na przedmieściach Sztokholmu. Tłumaczy, jak stworzyć dobre dla pszczół warunki, jakie posadzić rośliny i jak dbać o zdrowie i rozwój roju. Wskazuje prace niezbędne do wykonania przez pszczelarza w danym okresie roku i wyjaśnia, dlaczego ma to duże znaczenia. Opowiada również o  pszczelich produktach (bo przecież nie jest to tylko miód) i podaje przepisy na pyszne potrawy z wykorzystaniem tego płynne złota.

Naukowcy od lat zwracają uwagę na problem masowego zmniejszania się liczby pszczół. Książka przekonuje, że warto dołożyć starań, aby choćby w bardzo ograniczonym zakresie i na ograniczonym terenie powstrzymać tę zatrważającą tendencję. Bez pszczół przecież, jak oceniał Albert Einstein, ludzkości pozostanie tylko kilka życia.


More details

44,90 zł

Dodaj do schowka

PSZCZOŁY

Autor: JOACHIM PETTERSON
Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
Oprawa:
twarda
Liczba stron: 192
EAN: 9788308064696
ISBN:
978-83-08-06469-6
Wymiary: 16,5 cm x 24 cm
Waga: 0,66 kg

Napisz opinię

Pszczoły

Pszczoły


Nie ulega wątpliwości: pszczoły to najważniejsze dla człowieka owady. Ich rola w zapylaniu roślin jadalnych jest nie do zastąpienia, a mimo to ludzkość nie docenia ich pracy.

Książka „Pszczoły” to dowód nie tylko wielkiej wiedzy autora, ale również fascynacji i pasji tymi pożytecznymi owadami. Zawodowo związany z reklamą Joachim Petterson prezentuje nam wiedzę sprawdzoną przez siebie samego w wieloletniej hodowli pszczół we własnym ogrodzie na przedmieściach Sztokholmu. Tłumaczy, jak stworzyć dobre dla pszczół warunki, jakie posadzić rośliny i jak dbać o zdrowie i rozwój roju. Wskazuje prace niezbędne do wykonania przez pszczelarza w danym okresie roku i wyjaśnia, dlaczego ma to duże znaczenia. Opowiada również o  pszczelich produktach (bo przecież nie jest to tylko miód) i podaje przepisy na pyszne potrawy z wykorzystaniem tego płynne złota.

Naukowcy od lat zwracają uwagę na problem masowego zmniejszania się liczby pszczół. Książka przekonuje, że warto dołożyć starań, aby choćby w bardzo ograniczonym zakresie i na ograniczonym terenie powstrzymać tę zatrważającą tendencję. Bez pszczół przecież, jak oceniał Albert Einstein, ludzkości pozostanie tylko kilka życia.


Napisz opinię

30 inne z tej kategorii