Atlas owoców jadalnych Powiększ

Atlas owoców jadalnych

PRACA ZBIOROWA

Nowość


Czy znasz takie owoce, jak asymina, flaszowiec, genipa? Na nasze stoły trafiają jeszcze rzadko, ale to się zapewne zmieni. Lubimy owoce i to nie tylko nasze, ale także egzotyczne. Jemy je na surowo, wyciskamy z nich soki, przyrządzamy desery, a przed zimą czasami przetwarzamy i zamykamy ich słodycz w słoikach. Jabłko, gruszka i śliwka, wiśnia, morela, a na święta pomarańcza lub banan – taki zestaw owoców na naszym stole już od dawna jest nieaktualny.

„Atlas owoców jadalnych” prezentuje ponad 180 gatunków owoców rodzimych i tych pochodzących z całego świata. Prezentuje je na zdjęciach, opisuje występowanie, cechy morfologiczne i zastosowanie, zawiera też podstawowe wskazówki dla hodowców. Jest sprawdzonym źródłem wiedzy na temat owoców jadalnych.


More details

29,95 zł

Dodaj do schowka

ATLAS OWOCÓW JADALNYCH

Autor: PRACA ZBIOROWA
Wydawnictwo: SBM
Oprawa: twarda
Liczba stron: 192
EAN: 9788380594562
ISBN: 978-83-8059-456-2
Wymiary: 16,5 cm x 24 cm
Waga: 0,77 kg

Napisz opinię

Atlas owoców jadalnych

Atlas owoców jadalnych


Czy znasz takie owoce, jak asymina, flaszowiec, genipa? Na nasze stoły trafiają jeszcze rzadko, ale to się zapewne zmieni. Lubimy owoce i to nie tylko nasze, ale także egzotyczne. Jemy je na surowo, wyciskamy z nich soki, przyrządzamy desery, a przed zimą czasami przetwarzamy i zamykamy ich słodycz w słoikach. Jabłko, gruszka i śliwka, wiśnia, morela, a na święta pomarańcza lub banan – taki zestaw owoców na naszym stole już od dawna jest nieaktualny.

„Atlas owoców jadalnych” prezentuje ponad 180 gatunków owoców rodzimych i tych pochodzących z całego świata. Prezentuje je na zdjęciach, opisuje występowanie, cechy morfologiczne i zastosowanie, zawiera też podstawowe wskazówki dla hodowców. Jest sprawdzonym źródłem wiedzy na temat owoców jadalnych.


Napisz opinię

30 inne z tej kategorii