Warzywa dyniowate Powiększ

Warzywa dyniowate

J. GAJC-WOLSKA, J. PRZYBYŁ

Nowość


Dynię uprawia się w Polsce od lat, ale nie tylko dynia należy do rodziny dyniowatych. Do tej grupy zalicza się również inne warzywa, które rzadziej pojawiają się w naszych ogrodach.

Poradnik „Warzywa dyniowate” przedstawia smaczne i lekkostrawne rośliny roczne: ogórka, cukinię, patisona, kabaczka, melona i kawona, bardziej znanego pod nazwą arbuz. Wszystkie te rośliny mają wysokie zapotrzebowanie na słońce i wodę, pochodzą bowiem ze strefy klimatu ciepłego. W książce znajdziemy opis ich specyficznych wymagań, sposobu pielęgnacji, ochrony przed chorobami i szkodnikami, a także poznamy najlepsze odmiany do uprawy w Polsce.

Wzbogaćmy nasz warzywnik o rośliny, których różnorodny smak bardzo łatwo komponuje się z innymi smakami.



More details

13,65 zł

Dodaj do schowka

WARZYWA DYNIOWATE
Autor: JANINA GAJC-WOLSKA, JAROSŁAW PRZYBYŁ
Wydawnictwo: Działkowiec
Oprawa: kartonowa foliowana
Liczba stron: 64
EAN: 9788389615039
ISBN: 83-89615-03-7 
Wymiary: 21 cm x 15 cm
Waga: 0,11 kg

Napisz opinię

Warzywa dyniowate

Warzywa dyniowate


Dynię uprawia się w Polsce od lat, ale nie tylko dynia należy do rodziny dyniowatych. Do tej grupy zalicza się również inne warzywa, które rzadziej pojawiają się w naszych ogrodach.

Poradnik „Warzywa dyniowate” przedstawia smaczne i lekkostrawne rośliny roczne: ogórka, cukinię, patisona, kabaczka, melona i kawona, bardziej znanego pod nazwą arbuz. Wszystkie te rośliny mają wysokie zapotrzebowanie na słońce i wodę, pochodzą bowiem ze strefy klimatu ciepłego. W książce znajdziemy opis ich specyficznych wymagań, sposobu pielęgnacji, ochrony przed chorobami i szkodnikami, a także poznamy najlepsze odmiany do uprawy w Polsce.

Wzbogaćmy nasz warzywnik o rośliny, których różnorodny smak bardzo łatwo komponuje się z innymi smakami.



Napisz opinię

30 inne z tej kategorii